Nabeschouwing Manchester City - Arsenal (3-0) || Premier League 2019/2020

Woensdag 17 juni 2020 - 21:15 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Manchester City het woensdag 17 juni 2020 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Arsenal (3-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 3-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door R. Sterling, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. In de 49e minuut moest D. Luiz van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Anthony Taylor een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Arsenal verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Manchester City vervolgens op 2-0. Het was K. De Bruyne die vanaf 11 meter wist te scoren in de 51e minuut.

In de 91e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee P. Foden zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Anthony Taylor, waardoor Manchester City dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Manchester City - Arsenal 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Wissel Arsenal Wissel D. Ceballos voor G. Xhaka Arsenal
24' Wissel Arsenal Wissel D. Luiz voor P. Mari Arsenal
47' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling Manchester City 1-0
49' Rode kaart Arsenal Rode kaart voor D. Luiz Arsenal
51' Penalty Manchester City Penalty K. De Bruyne Manchester City 2-0
65' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor R. Mahrez Manchester City
65' Wissel Manchester City Wissel B. Silva voor D. Silva Manchester City
67' Wissel Arsenal Wissel A. Maitland-Niles voor M. Guendouzi Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor E. Nketiah Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel R. Nelson voor J. Willock Arsenal
70' Wissel Manchester City Wissel Rodri voor K. De Bruyne Manchester City
70' Wissel Manchester City Wissel Fernandinho voor A. Laporte Manchester City
76' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor K. Tierney Arsenal
79' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Rodri Manchester City
80' Wissel Manchester City Wissel S. Aguero voor Gabriel Jesus Manchester City
91' Doelpunt Manchester City Doelpunt P. Foden Manchester City 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Arsenal
Opstellingen Manchester City - Arsenal
De opstellingen van Manchester City en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Arsenal

Manchester City en Arsenal treffen elkaar in de 28e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Arsenal in de Premier League vond plaats op 15 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Arsenal slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester City 12
Winst Arsenal 10
Gelijkspel 7
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 2e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 9e plaats.