Nabeschouwing Manchester City - Crystal Palace (2-3) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 16:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester City het zaterdag 22 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Crystal Palace. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Crystal Palace live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Crystal Palace (2-3)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Crystal Palace is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 2-3 overwinning voor Crystal Palace. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door İ. Gündoğan, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Crystal Palace kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Schlupp, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 35e minuut zette A. Townsend zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Crystal Palace de leiding in de wedstrijd nam.

L. Milivojević zette Crystal Palace even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Andre Marriner toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Manchester City dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. De Bruyne de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andre Marriner en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Crystal Palace.

LIVE Manchester City - Crystal Palace 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Crystal Palace teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Manchester City Doelpunt İ. Gündoğan met assist van F. Delph Manchester City 1-0
33' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt J. Schlupp met assist van J. McArthur Crystal Palace 1-1
35' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt A. Townsend Crystal Palace 1-2
45' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor W. Zaha Crystal Palace
50' Wissel Manchester City Wissel S. Agüero voor N. Otamendi Manchester City
51' Penalty Crystal Palace Penalty L. Milivojević Crystal Palace 1-3
62' Wissel Manchester City Wissel K. De Bruyne voor F. Delph Manchester City
69' Wissel Manchester City Wissel R. Mahrez voor R. Sterling Manchester City
75' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor P. van Aanholt Crystal Palace
80' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor J. McArthur Crystal Palace
85' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne met assist van Bernardo Silva Manchester City 2-3
88' Wissel Crystal Palace Wissel J. Ayew voor W. Zaha Crystal Palace
93' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Guaita Crystal Palace
95' Wissel Crystal Palace Wissel J. Puncheon voor M. Meyer Crystal Palace
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Crystal Palace
Opstellingen Manchester City - Crystal Palace
De opstellingen van Manchester City en Crystal Palace zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Crystal Palace zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.