Nabeschouwing Manchester City - Everton (3-1) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 15 december 2018 - 13:30 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester City het zaterdag 15 december 2018 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Everton (3-1)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Everton is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Gabriel Jesus, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gabriel Jesus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut wist Everton de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Calvert-Lewin.

Na 69 minuten werd de voorsprong voor Manchester City vergroot nadat R. Sterling de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Manchester City.

LIVE Manchester City - Everton 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Everton Gele kaart voor L. Digne Everton
22' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van L. Sané Manchester City 1-0
50' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van L. Sané Manchester City 2-0
57' Wissel Everton Wissel A. Lookman voor Bernard Everton
57' Wissel Everton Wissel T. Walcott voor S. Coleman Everton
65' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin met assist van L. Digne Everton 2-1
66' Wissel Manchester City Wissel R. Sterling voor L. Sané Manchester City
69' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van Fernandinho Manchester City 3-1
75' Wissel Manchester City Wissel K. De Bruyne voor R. Mahrez Manchester City
76' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor F. Delph Manchester City
76' Gele kaart Everton Gele kaart voor D. Calvert-Lewin Everton
81' Wissel Everton Wissel T. Davies voor G. Sigurðsson Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Everton
Opstellingen Manchester City - Everton
De opstellingen van Manchester City en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Everton zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.