Nabeschouwing Manchester City - Watford (3-1) || Premier League 2018/2019

Zaterdag 9 maart 2019 - 18:30 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester City het zaterdag 9 maart 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Watford. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Watford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Watford (3-1)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Watford is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 3-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door R. Sterling, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Sterling op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee R. Sterling zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 66 minuten deed Deulofeu iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Watford werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Watford echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Manchester City.

LIVE Manchester City - Watford 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Watford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor K. Walker Manchester City
18' Gele kaart Watford Gele kaart voor T. Cleverley Watford
46' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling Manchester City 1-0
50' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van R. Mahrez Manchester City 2-0
59' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van David Silva Manchester City 3-0
64' Wissel Manchester City Wissel L. Sané voor R. Sterling Manchester City
65' Wissel Watford Wissel Deulofeu voor Kiko Femenía Watford
65' Wissel Watford Wissel T. Deeney voor I. Success Watford
66' Doelpunt Watford Doelpunt Deulofeu met assist van T. Deeney Watford 3-1
80' Wissel Manchester City Wissel Gabriel Jesus voor S. Agüero Manchester City
82' Wissel Watford Wissel C. Cathcart voor M. Britos Watford
90' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor R. Mahrez Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Watford
Opstellingen Manchester City - Watford
De opstellingen van Manchester City en Watford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Watford zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Watford

Manchester City en Watford treffen elkaar in de 30e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Watford in de Premier League vond plaats op 4 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Watford slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester City 7
Winst Watford 0
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we Watford terugvinden op de 8e plaats.