Nabeschouwing Manchester United - Arsenal (2-2) || Premier League 2018/2019

Woensdag 5 december 2018 - 21:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester United het woensdag 5 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Arsenal (2-2)

De Premier League 2018/2019 wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door S. Mustafi, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Manchester United kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Martial, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette A. Lacazette zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam.

Na 69 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Lingard de 2-2 maakte voor Manchester United.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Manchester United - Arsenal 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Arsenal Doelpunt S. Mustafi met assist van L. Torreira Arsenal 0-1
30' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Martial met assist van Ander Herrera Manchester United 1-1
36' Wissel Arsenal Wissel S. Lichtsteiner voor R. Holding Arsenal
37' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor S. Mustafi Arsenal
38' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor M. Rojo Manchester United
40' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor J. Lingard Manchester United
41' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Bellerín Arsenal
42' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor N. Matić Manchester United
46' Wissel Arsenal Wissel H. Mkhitaryan voor A. Ramsey Arsenal
63' Wissel Manchester United Wissel R. Lukaku voor A. Martial Manchester United
65' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor A. Iwobi Arsenal
68' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette Arsenal 1-2
69' Doelpunt Manchester United Doelpunt J. Lingard Manchester United 2-2
72' Wissel Manchester United Wissel M. Fellaini voor M. Rojo Manchester United
75' Wissel Manchester United Wissel P. Pogba voor J. Lingard Manchester United
86' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor L. Torreira Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Arsenal
Opstellingen Manchester United - Arsenal
De opstellingen van Manchester United en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Arsenal zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach José Mario Felix dos Santos Mourinho
Voorbeschouwing Manchester United - Arsenal

Manchester United en Arsenal treffen elkaar in de 15e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Arsenal in de Premier League vond plaats op 29 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Arsenal slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester United 13
Winst Arsenal 6
Gelijkspel 7
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 8e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 4e plaats.