Nabeschouwing Manchester United - Chelsea (1-1) || Premier League 2018/2019

Zondag 28 april 2019 - 17:30 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester United het zondag 28 april 2019 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Chelsea (1-1)

De Premier League 2018/2019 wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Mata, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. Chelsea kwam na 43 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Marcos Alonso, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Manchester United - Chelsea 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Manchester United Doelpunt Mata met assist van L. Shaw Manchester United 1-0
43' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Ander Herrera Manchester United
43' Doelpunt Chelsea Doelpunt Marcos Alonso Chelsea 1-1
52' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Willian Chelsea
53' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Kovačić Chelsea
65' Wissel Chelsea Wissel A. Christensen voor A. Rüdiger Chelsea
65' Wissel Manchester United Wissel A. Sánchez voor M. Rashford Manchester United
71' Wissel Manchester United Wissel M. Rojo voor E. Bailly Manchester United
76' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor M. Kovačić Chelsea
80' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor M. Rojo Manchester United
81' Wissel Manchester United Wissel S. McTominay voor Mata Manchester United
84' Wissel Chelsea Wissel Pedro voor Willian Chelsea
89' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor A. Young Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Chelsea
Opstellingen Manchester United - Chelsea
De opstellingen van Manchester United en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Ole Gunnar Solskjær
Voorbeschouwing Manchester United - Chelsea

Manchester United en Chelsea treffen elkaar in de 36e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Chelsea in de Premier League vond plaats op 20 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 10 keer wist de ploeg van Manchester United te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Manchester United. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Manchester United 8
Winst Chelsea 10
Gelijkspel 9
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 6e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 4e plaats.