Nabeschouwing Manchester United - Everton (2-1) || Premier League 2018/2019

Zondag 28 oktober 2018 - 17:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Manchester United het zondag 28 oktober 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Everton (2-1)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Everton is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 2-1 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 27e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg P. Pogba van Manchester United via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 27 minuten was het P. Pogba die Manchester United op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Manchester United via een goal van A. Martial in de 49e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

G. Sigurðsson zette Everton even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Jonathan Moss toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jonathan Moss, waardoor Manchester United dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Manchester United - Everton 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor C. Smalling Manchester United
22' Gele kaart Everton Gele kaart voor I. Gueye Everton
27' Penalty gemist Manchester United Penalty gemist P. Pogba Manchester United
27' Doelpunt Manchester United Doelpunt P. Pogba Manchester United 1-0
39' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor N. Matić Manchester United
49' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Martial met assist van P. Pogba Manchester United 2-0
62' Wissel Everton Wissel A. Lookman voor Bernard Everton
65' Wissel Manchester United Wissel R. Lukaku voor M. Rashford Manchester United
77' Penalty Everton Penalty G. Sigurðsson Everton 2-1
78' Wissel Everton Wissel C. Tosun voor T. Walcott Everton
78' Wissel Everton Wissel D. Calvert-Lewin voor I. Gueye Everton
85' Wissel Manchester United Wissel Ander Herrera voor Mata Manchester United
95' Wissel Manchester United Wissel J. Lingard voor Fred Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Everton
Opstellingen Manchester United - Everton
De opstellingen van Manchester United en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Everton zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach José Mario Felix dos Santos Mourinho
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Voorbeschouwing Manchester United - Everton

Manchester United en Everton treffen elkaar in de 10e speelronde van de Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Everton in de Premier League vond plaats op 1 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Everton slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester United 15
Winst Everton 5
Gelijkspel 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 10e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 8e plaats.