Nabeschouwing Southampton - Brighton & Hove Albion (1-1) || Premier League 2019/2020

Donderdag 16 juli 2020 - 21:15 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Southampton het donderdag 16 juli 2020 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Brighton & Hove Albion (1-1)

De Premier League 2019/2020 wedstrijd tussen Southampton en Brighton & Hove Albion geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door N. Maupay, waarmee Brighton & Hove Albion met 0-1 de leiding nam. Southampton kwam na 66 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van D. Ings, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Southampton - Brighton & Hove Albion 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Southampton Gele kaart voor O. Romeu Southampton
17' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt N. Maupay met assist van G. Murray Brighton & Hove Albion 0-1
46' Wissel Southampton Wissel K. Walker-Peters voor O. Romeu Southampton
46' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor M. Obafemi Southampton
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Mooy voor G. Murray Brighton & Hove Albion
66' Doelpunt Southampton Doelpunt D. Ings met assist van N. Redmond Southampton 1-1
68' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel M. Montoya voor T. Lamptey Brighton & Hove Albion
69' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Y. Bissouma voor D. Propper Brighton & Hove Albion
76' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Mac Allister voor L. Trossard Brighton & Hove Albion
76' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel P. Gross voor S. March Brighton & Hove Albion
79' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor W. Smallbone Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Southampton - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Southampton en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Southampton - Brighton & Hove Albion

Southampton en Brighton & Hove Albion treffen elkaar in de 36e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southampton en Brighton & Hove Albion in de Premier League vond plaats op 24 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Southampton. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Southampton favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Brighton & Hove Albion slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Southampton 2
Winst Brighton & Hove Albion 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southampton op een 12e positie staat, terwijl we Brighton & Hove Albion terugvinden op de 15e plaats.