Nabeschouwing West Ham United - Arsenal (1-3) || Premier League 2019/2020

Maandag 9 december 2019 - 21:00 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt West Ham United het maandag 9 december 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in London Stadium in London.

Via de West Ham United - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Ham United - Arsenal (1-3)

Het Premier League duel tussen West Ham United en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Mike Dean geëindigd in een 1-3 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door A. Ogbonna, waarmee West Ham United met 1-0 de leiding nam. Arsenal kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Martinelli, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette N. Pepe zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam.

Na 69 minuten werd de voorsprong voor Arsenal vergroot nadat P. Aubameyang de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Arsenal.

LIVE West Ham United - Arsenal 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Ham United - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor R. Snodgrass West Ham United
29' Wissel Arsenal Wissel S. Kolasinac voor K. Tierney Arsenal
38' Doelpunt West Ham United Doelpunt A. Ogbonna met assist van P. Fornals West Ham United 1-0
49' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor A. Cresswell West Ham United
51' Wissel West Ham United Wissel A. Masuaku voor A. Cresswell West Ham United
60' Doelpunt Arsenal Doelpunt Martinelli met assist van S. Kolasinac Arsenal 1-1
66' Doelpunt Arsenal Doelpunt N. Pepe met assist van P. Aubameyang Arsenal 1-2
69' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van N. Pepe Arsenal 1-3
69' Wissel West Ham United Wissel S. Haller voor F. Anderson West Ham United
78' Wissel West Ham United Wissel N. Holland voor R. Snodgrass West Ham United
86' Wissel Arsenal Wissel M. Guendouzi voor G. Xhaka Arsenal
88' Wissel Arsenal Wissel R. Nelson voor N. Pepe Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting West Ham United - Arsenal
Opstellingen West Ham United - Arsenal
De opstellingen van West Ham United en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Ham United gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing West Ham United - Arsenal

West Ham United en Arsenal treffen elkaar in de 16e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike Dean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Ham United en Arsenal in de Premier League vond plaats op 12 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor West Ham United. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 16 keer wist de ploeg van West Ham United te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor West Ham United. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst West Ham United 5
Winst Arsenal 16
Gelijkspel 5
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Ham United op een 16e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 11e plaats.