Nabeschouwing Arsenal - Brighton & Hove Albion (1-2) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Arsenal het zaterdag 9 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Brighton & Hove Albion (1-2)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 1-2 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door L. Trossard, waarmee Brighton & Hove Albion met 0-1 de leiding nam. Brighton & Hove Albion vergrootte in de 66e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Mwepu op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 89e minuut wist Arsenal de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Odegaard. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Arsenal kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Coote, waardoor Brighton & Hove Albion dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Arsenal - Brighton & Hove Albion 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt L. Trossard met assist van E. Mwepu Brighton & Hove Albion 0-1
35' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Y. Bissouma Brighton & Hove Albion
39' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor M. Odegaard Arsenal
40' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor P. Gross Brighton & Hove Albion
46' VAR: Afgekeurd doelpunt G. Martinelli Silva Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel G. Martinelli Silva Arsenal
50' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor B. Saka Arsenal
52' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor M. Caicedo Brighton & Hove Albion
62' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor E. Smith Rowe Arsenal
66' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt E. Mwepu met assist van M. Caicedo Brighton & Hove Albion 0-2
74' Wissel Arsenal Wissel N. Pepe voor G. Martinelli Arsenal
74' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Lallana voor Y. Bissouma Brighton & Hove Albion
77' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel T. Lamptey voor E. Mwepu Brighton & Hove Albion
82' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor A. Lokonga Arsenal
85' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Webster voor L. Trossard Brighton & Hove Albion
89' Doelpunt Arsenal Doelpunt M. Odegaard met assist van G. Xhaka Arsenal 1-2
91' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor R. Sanchez Brighton & Hove Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Arsenal - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Arsenal en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.