Nabeschouwing Arsenal - Leeds United (2-1) || Premier League 2021/2022

Zondag 8 mei 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Arsenal het zondag 8 mei 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Leeds United (2-1)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 2-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Arsenal kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van E. Nketiah. Arsenal vergrootte in de 10e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Nketiah op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 27e minuut moest Leeds United verder met een man minder nadat L. Ayling een rode kaart had gekregen.

In de 66e minuut was het Leeds United dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van D. Llorente, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chris Kavanagh, waardoor Arsenal dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Arsenal - Leeds United 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Nketiah Arsenal 1-0
10' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Nketiah met assist van G. Martinelli Arsenal 2-0
16' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Gabriel Arsenal
27' Rode kaart Leeds United Rode kaart voor L. Ayling Leeds United
27' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Raphinha Leeds United
29' Wissel Leeds United Wissel P. Struijk voor J. Gelhardt Leeds United
34' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor M. Klich Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel L. Bate voor M. Klich Leeds United
60' Wissel Leeds United Wissel Rodrigo voor Raphinha Leeds United
64' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor T. Tomiyasu Arsenal
66' Doelpunt Leeds United Doelpunt D. Llorente met assist van J. Firpo Leeds United 2-1
68' Wissel Arsenal Wissel N. Pepe voor B. Saka Arsenal
78' Wissel Arsenal Wissel E. Smith Rowe voor G. Martinelli Arsenal
92' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor E. Nketiah Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Leeds United
Opstellingen Arsenal - Leeds United
De opstellingen van Arsenal en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jesse Marsch
Voorbeschouwing Arsenal - Leeds United

Arsenal en Leeds United treffen elkaar in de 36e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Leeds United in de Premier League vond plaats op 18 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Leeds United slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 2
Winst Leeds United 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 4e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 17e plaats.