Nabeschouwing Arsenal - Newcastle United (2-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 27 november 2021 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Arsenal het zaterdag 27 november 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Newcastle United (2-0)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 2-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door B. Saka, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 66e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Martinelli op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Newcastle United 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor M. Ritchie Newcastle United
48' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor E. Krafth Newcastle United
56' Doelpunt Arsenal Doelpunt B. Saka met assist van N. Tavares Arsenal 1-0
63' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor J. Lascelles Newcastle United
64' Wissel Arsenal Wissel G. Martinelli voor B. Saka Arsenal
66' Doelpunt Arsenal Doelpunt G. Martinelli met assist van T. Tomiyasu Arsenal 2-0
67' Wissel Newcastle United Wissel M. Almiron voor M. Ritchie Newcastle United
67' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor Joelinton Newcastle United
76' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor P. Aubameyang Arsenal
76' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor P. Aubameyang Arsenal
85' Wissel Arsenal Wissel M. Elneny voor T. Partey Arsenal
89' Wissel Newcastle United Wissel I. Hayden voor J. Shelvey Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Newcastle United
Opstellingen Arsenal - Newcastle United
De opstellingen van Arsenal en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Newcastle United

Arsenal en Newcastle United treffen elkaar in de 13e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Newcastle United in de Premier League vond plaats op 2 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Newcastle United slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 20
Winst Newcastle United 3
Gelijkspel 5
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 5e positie staat, terwijl we Newcastle United terugvinden op de 20e plaats.