Nabeschouwing Aston Villa - Leicester City (2-1) || Premier League 2021/2022

Zondag 5 december 2021 - 17:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Aston Villa het zondag 5 december 2021 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Leicester City (2-1)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 2-1 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door H. Barnes, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. Aston Villa kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Konsa, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette E. Konsa zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Aston Villa de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Oliver, waardoor Aston Villa dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Aston Villa - Leicester City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Leicester City Doelpunt H. Barnes met assist van P. Daka Leicester City 0-1
17' Doelpunt Aston Villa Doelpunt E. Konsa met assist van E. Buendia Aston Villa 1-1
46' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Ramsey Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding J. Ramsey Aston Villa
54' Doelpunt Aston Villa Doelpunt E. Konsa met assist van J. McGinn Aston Villa 2-1
55' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor M. Nakamba Aston Villa
65' Wissel Leicester City Wissel J. Vardy voor A. Lookman Leicester City
77' Wissel Aston Villa Wissel M. Sanson voor D. Luiz Aston Villa
78' Wissel Aston Villa Wissel C. Chukwuemeka voor E. Buendia Aston Villa
78' Wissel Leicester City Wissel A. Perez voor P. Daka Leicester City
84' Wissel Aston Villa Wissel A. Tuanzebe voor J. Ramsey Aston Villa
86' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor K. Dewsbury-Hall Leicester City
90' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor J. Maddison Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Leicester City
Opstellingen Aston Villa - Leicester City
De opstellingen van Aston Villa en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.