Nabeschouwing Brentford - Leeds United (1-2) || Premier League 2021/2022

Zondag 22 mei 2022 - 17:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Brentford het zondag 22 mei 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Brentford Community Stadium in Brentford.

Via de Brentford - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brentford - Leeds United (1-2)

Het Premier League duel tussen Brentford en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 1-2 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 56 minuten. Raphinha maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Leeds United vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Brentford kwam in de 78e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Canos, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 80e minuut kreeg S. Canos van Brentford voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Brentford de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat J. Harrison namens Leeds United in de 94e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paul Tierney, waardoor Leeds United dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Brentford - Leeds United 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brentford - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

55' Gele kaart Brentford Gele kaart voor D. Raya Brentford
56' Penalty Leeds United Penalty Raphinha Leeds United 0-1
58' Wissel Brentford Wissel J. Dasilva voor M. Jensen Brentford
63' Wissel Brentford Wissel S. Canos voor R. Henry Brentford
71' Wissel Brentford Wissel S. Baptiste voor M. Bech Sorensen Brentford
71' Wissel Leeds United Wissel P. Struijk voor J. Gelhardt Leeds United
78' Doelpunt Brentford Doelpunt S. Canos met assist van Y. Wissa Brentford 1-1
78' Gele kaart Brentford Gele kaart voor S. Canos Brentford
79' Gele kaart Brentford Gele kaart voor I. Toney Brentford
80' Tweede gele kaart Brentford Tweede gele kaart voor S. Canos Brentford
82' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Phillips Leeds United
85' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor S. Greenwood Leeds United
94' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison Leeds United 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Brentford - Leeds United
Opstellingen Brentford - Leeds United
De opstellingen van Brentford en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brentford gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.