Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - West Ham United (3-1) || Premier League 2021/2022

Zondag 22 mei 2022 - 17:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Brighton & Hove Albion het zondag 22 mei 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen West Ham United. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - West Ham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - West Ham United (3-1)

Het Premier League duel tussen Brighton & Hove Albion en West Ham United is onder leiding van scheidsrechter Kevin Friend geëindigd in een 3-1 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door M. Antonio, waarmee West Ham United met 0-1 de leiding nam. Brighton & Hove Albion kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Veltman, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 80e minuut zette P. Gross zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Brighton & Hove Albion de leiding in de wedstrijd nam.

Na 92 minuten werd de voorsprong voor Brighton & Hove Albion vergroot nadat D. Welbeck de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Brighton & Hove Albion.

LIVE Brighton & Hove Albion - West Ham United 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - West Ham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt West Ham United Doelpunt M. Antonio West Ham United 0-1
42' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor T. Soucek West Ham United
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel N. Maupay voor Y. Bissouma Brighton & Hove Albion
50' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt J. Veltman met assist van S. March Brighton & Hove Albion 1-1
75' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel T. Lamptey voor S. March Brighton & Hove Albion
79' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel E. Mwepu voor M. Caicedo Brighton & Hove Albion
80' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt P. Gross met assist van D. Welbeck Brighton & Hove Albion 2-1
81' Wissel West Ham United Wissel M. Noble voor P. Fornals West Ham United
81' Wissel West Ham United Wissel B. Johnson voor V. Coufal West Ham United
81' Wissel West Ham United Wissel A. Yarmolenko voor M. Lanzini West Ham United
83' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor N. Maupay Brighton & Hove Albion
92' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt D. Welbeck met assist van P. Gross Brighton & Hove Albion 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - West Ham United
Opstellingen Brighton & Hove Albion - West Ham United
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en West Ham United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en West Ham United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.