Nabeschouwing Burnley - Everton (3-2) || Premier League 2021/2022

Woensdag 6 april 2022 - 20:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Burnley het woensdag 6 april 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Everton (3-2)

Het Premier League duel tussen Burnley en Everton is onder leiding van scheidsrechter Mike Dean geëindigd in een 3-2 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door N. Collins, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Richarlison in de 18e minuut zorgde er even later voor dat Everton weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 41e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Richarlison van Everton die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 57 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Rodriguez de 2-2 maakte voor Burnley. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Burnley dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Cornet de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mike Dean en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Burnley.

LIVE Burnley - Everton 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Everton Gele kaart voor M. Holgate Everton
10' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Brownhill Burnley
12' Doelpunt Burnley Doelpunt N. Collins met assist van M. Cornet Burnley 1-0
18' Penalty Everton Penalty Richarlison Everton 1-1
41' Penalty Everton Penalty Richarlison Everton 1-2
54' Gele kaart Everton Gele kaart voor B. Godfrey Everton
57' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Rodriguez met assist van C. Taylor Burnley 2-2
72' Wissel Burnley Wissel M. Lowton voor C. Roberts Burnley
73' Wissel Everton Wissel D. Gray voor A. Gordon Everton
76' Gele kaart Burnley Gele kaart voor M. Lowton Burnley
80' Wissel Burnley Wissel M. Vydra voor W. Weghorst Burnley
85' Wissel Burnley Wissel D. McNeil voor A. Lennon Burnley
85' Doelpunt Burnley Doelpunt M. Cornet met assist van M. Vydra Burnley 3-2
87' Wissel Everton Wissel S. Rondon voor M. Holgate Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Everton
Opstellingen Burnley - Everton
De opstellingen van Burnley en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Everton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.