Nabeschouwing Burnley - Southampton (2-0) || Premier League 2021/2022

Donderdag 21 april 2022 - 20:45 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Burnley het donderdag 21 april 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Southampton (2-0)

Het Premier League duel tussen Burnley en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 2-0 overwinning voor Burnley. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door C. Roberts, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Burnley vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Collins op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Burnley.

LIVE Burnley - Southampton 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Burnley Doelpunt C. Roberts met assist van J. Brownhill Burnley 1-0
38' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Cork Burnley
44' Doelpunt Burnley Doelpunt N. Collins met assist van J. Brownhill Burnley 2-0
64' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Cork Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel J. Cork Burnley
66' Wissel Burnley Wissel A. Lennon voor M. Cornet Burnley
66' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor S. Armstrong Southampton
66' Wissel Southampton Wissel N. Redmond voor M. Elyounoussi Southampton
73' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Tarkowski Burnley
73' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Bednarek Southampton
78' Wissel Burnley Wissel M. Vydra voor W. Weghorst Burnley
79' Gele kaart Southampton Gele kaart voor R. Perraud Southampton
83' Wissel Southampton Wissel V. Livramento voor K. Walker-Peters Southampton
87' Wissel Burnley Wissel M. Lowton voor D. McNeil Burnley
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Southampton
Opstellingen Burnley - Southampton
De opstellingen van Burnley en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Southampton zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Burnley - Southampton

Burnley en Southampton treffen elkaar in de 30e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Southampton in de Premier League vond plaats op 23 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Burnley favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Burnley 5
Winst Southampton 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 18e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 13e plaats.