Nabeschouwing Chelsea - Newcastle United (1-0) || Premier League 2021/2022

Zondag 13 maart 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Chelsea het zondag 13 maart 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Newcastle United (1-0)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 1-0 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 89e minuut door K. Havertz, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Coote, waardoor Chelsea de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Chelsea - Newcastle United 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor K. Havertz Chelsea
50' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor J. Murphy Newcastle United
58' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor H. Ziyech Chelsea
63' Wissel Chelsea Wissel M. Kovacic voor T. Werner Chelsea
63' Wissel Chelsea Wissel R. Lukaku voor M. Mount Chelsea
69' Wissel Newcastle United Wissel A. Saint-Maximin voor M. Almiron Newcastle United
78' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor M. Sarr Chelsea
80' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor B. Guimaraes Newcastle United
87' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Kovacic Chelsea
89' Doelpunt Chelsea Doelpunt K. Havertz met assist van Jorginho Chelsea 1-0
91' Wissel Newcastle United Wissel R. Fraser voor J. Murphy Newcastle United
91' Wissel Newcastle United Wissel D. Gayle voor J. Manquillo Newcastle United
91' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor A. Rudiger Chelsea
92' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor D. Gayle Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Newcastle United
Opstellingen Chelsea - Newcastle United
De opstellingen van Chelsea en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Newcastle United

Chelsea en Newcastle United treffen elkaar in de 29e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Coote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Newcastle United in de Premier League vond plaats op 30 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Newcastle United slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 17
Winst Newcastle United 7
Gelijkspel 5
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 3e positie staat, terwijl we Newcastle United terugvinden op de 14e plaats.