Nabeschouwing Everton - Southampton (3-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 14 augustus 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Everton het zaterdag 14 augustus 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Southampton (3-1)

Het Premier League duel tussen Everton en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 3-1 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door A. Armstrong, waarmee Southampton met 0-1 de leiding nam. Everton kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Richarlison, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette A. Doucoure zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Everton de leiding in de wedstrijd nam.

Na 81 minuten werd de voorsprong voor Everton vergroot nadat D. Calvert-Lewin de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Everton.

LIVE Everton - Southampton 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Southampton Doelpunt A. Armstrong met assist van C. Adams Southampton 0-1
30' Gele kaart Everton Gele kaart voor Richarlison Everton
47' Doelpunt Everton Doelpunt Richarlison met assist van A. Townsend Everton 1-1
70' Wissel Everton Wissel A. Iwobi voor A. Townsend Everton
76' Doelpunt Everton Doelpunt A. Doucoure met assist van A. Iwobi Everton 2-1
77' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Doucoure Everton
80' Wissel Southampton Wissel N. Tella voor T. Walcott Southampton
80' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor O. Romeu Southampton
81' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin met assist van Richarlison Everton 3-1
83' Wissel Southampton Wissel N. Redmond voor R. Perraud Southampton
83' Wissel Everton Wissel Y. Mina voor D. Gray Everton
89' Wissel Everton Wissel A. Gordon voor Richarlison Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Southampton
Opstellingen Everton - Southampton
De opstellingen van Everton en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.