Nabeschouwing Leeds United - Manchester United (2-4) || Premier League 2021/2022

Zondag 20 februari 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Leeds United het zondag 20 februari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Manchester United (2-4)

Het Premier League duel tussen Leeds United en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 2-4 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door H. Maguire, waarmee Manchester United met 0-1 de leiding nam. Manchester United vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Fernandes op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut wist Leeds United de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Rodrigo.

Na 54 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Raphinha de 2-2 maakte voor Leeds United. Manchester United leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 70 minuten op voorsprong na een goal van Fred: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 88e minuut en kwam op naam te staan van Manchester United speler A. Elanga, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Manchester United.

LIVE Leeds United - Manchester United 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Wissel Leeds United Wissel J. Firpo voor R. Koch Leeds United
34' Doelpunt Manchester United Doelpunt H. Maguire met assist van L. Shaw Manchester United 0-1
50' Doelpunt Manchester United Doelpunt B. Fernandes met assist van J. Sancho Manchester United 0-2
46' Wissel Leeds United Wissel Raphinha voor J. Harrison Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor D. Llorente Leeds United
53' Doelpunt Leeds United Doelpunt Rodrigo met assist van J. Firpo Leeds United 1-2
54' Doelpunt Leeds United Doelpunt Raphinha met assist van D. James Leeds United 2-2
56' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor C. Ronaldo Manchester United
61' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor P. Struijk Leeds United
67' Wissel Manchester United Wissel Fred voor P. Pogba Manchester United
67' Wissel Manchester United Wissel A. Elanga voor J. Lingard Manchester United
68' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Ayling Leeds United
70' Doelpunt Manchester United Doelpunt Fred met assist van J. Sancho Manchester United 2-3
76' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor A. Forshaw Leeds United
78' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor S. McTominay Manchester United
81' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Raphinha Leeds United
85' Wissel Manchester United Wissel R. Varane voor C. Ronaldo Manchester United
88' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Elanga met assist van B. Fernandes Manchester United 2-4
92' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Firpo Leeds United
92' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor L. Shaw Manchester United
95' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor M. Klich Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Manchester United
Opstellingen Leeds United - Manchester United
De opstellingen van Leeds United en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Voorbeschouwing Leeds United - Manchester United

Leeds United en Manchester United treffen elkaar in de 26e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Manchester United in de Premier League vond plaats op 14 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 2 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 0
Winst Manchester United 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 15e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 4e plaats.