Nabeschouwing Leicester City - Southampton (4-1) || Premier League 2021/2022

Zondag 22 mei 2022 - 17:00 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Leicester City het zondag 22 mei 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Southampton (4-1)

Het Premier League duel tussen Leicester City en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 4-1 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door J. Maddison, waarmee Leicester City met 1-0 de leiding nam. Leicester City vergrootte in de 74e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Vardy op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Southampton vervolgens op 2-1. Het was J. Ward-Prowse die vanaf 11 meter wist te scoren in de 79e minuut.

Na 81 minuten werd de voorsprong voor Leicester City vergroot nadat A. Perez de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 96e minuut wist A. Perez namens Leicester City de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Moss bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Leicester City.

Wedstrijdstatistieken Leicester City - Southampton
Goals
4
1
Balbezit
51%
49%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
11
7
Schoten op doel
5
2
Aanvallen
83
105
Gevaarlijke aanvallen
31
45
Passes
443
419
Overtredingen
10
5
Buitenspel
1
3
Corners
3
3
Wissels
4
4
LIVE Leicester City - Southampton 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
49' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Maddison Leicester City 1-0
63' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor A. Armstrong Southampton
63' Wissel Leicester City Wissel A. Perez voor K. Dewsbury-Hall Leicester City
70' Gele kaart Southampton Gele kaart voor O. Romeu Southampton
70' Wissel Leicester City Wissel R. Pereira voor T. Castagne Leicester City
72' Wissel Southampton Wissel M. Djenepo voor M. Elyounoussi Southampton
74' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Vardy met assist van H. Barnes Leicester City 2-0
77' Wissel Leicester City Wissel A. Lookman voor H. Barnes Leicester City
79' Penalty Southampton Penalty J. Ward-Prowse Southampton 2-1
81' Doelpunt Leicester City Doelpunt A. Perez met assist van J. Maddison Leicester City 3-1
82' Wissel Leicester City Wissel D. Amartey voor J. Maddison Leicester City
83' Wissel Southampton Wissel S. Long voor N. Redmond Southampton
93' Wissel Southampton Wissel W. Smallbone voor O. Romeu Southampton
96' Doelpunt Leicester City Doelpunt A. Perez met assist van R. Pereira Leicester City 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Southampton
Opstellingen Leicester City - Southampton
De opstellingen van Leicester City en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Brendan Rodgers
Formatie 4-4-2
Coach Ralph Hasenhüttl
Wissels Southampton
# Speler Pos.
13 Wilfredo Daniel Caballero K
35 Jan Bednarek V
43 Yan Valery V
27 Ibrahima Diallo M
19 Moussa Djenepo M
20 William Smallbone M
10 Che Adams A
32 Theo Walcott A
7 Shane Long A
Voorbeschouwing Leicester City - Southampton

Leicester City en Southampton treffen elkaar in de 38e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Southampton in de Premier League vond plaats op 1 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Leicester City favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Leicester City 6
Winst Southampton 4
Gelijkspel 5
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 9e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Leicester City - Southampton Opstelling Leicester City Opstelling Southampton Live Leicester City - Southampton Live Leicester City - Southampton kijken Leicester City - Southampton kijken Live Leicester City - Southampton stream Leicester City - Southampton Fox Sports Nabeschouwing Leicester City - Southampton Uitslag Leicester City - Southampton Statistieken Leicester City - Southampton Premier League 2021/2022 Leicester City - Southampton wedden Leicester City - Southampton gokken Leicester City - Southampton Unibet