Nabeschouwing Liverpool - Leeds United (6-0) || Premier League 2021/2022

Woensdag 23 februari 2022 - 20:45 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Liverpool het woensdag 23 februari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Leeds United (6-0)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 6-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 15 minuten. M. Salah maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Liverpool vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Liverpool vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Matip op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het M. Salah van Liverpool die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 3-0.

Ook na de derde treffer nam Liverpool geen gas terug, waardoor in de 80e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Mane. De 5-0 voor Liverpool volgde even later in de 90e minuut nadat S. Mane namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 93e minuut en kwam op naam te staan van Liverpool speler V. van Dijk, die daarmee tekende voor de 6-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 6-0 eindstand in het voordeel van Liverpool, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Liverpool - Leeds United 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Penalty Liverpool Penalty M. Salah Liverpool 1-0
18' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Firpo Leeds United
30' Doelpunt Liverpool Doelpunt J. Matip met assist van M. Salah Liverpool 2-0
33' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Ayling Leeds United
35' Penalty Liverpool Penalty M. Salah Liverpool 3-0
46' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor M. Klich Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor Rodrigo Leeds United
61' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor D. James Leeds United
68' Wissel Liverpool Wissel J. Henderson voor Thiago Liverpool
77' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor C. Jones Liverpool
80' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane met assist van J. Henderson Liverpool 4-0
85' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor L. Diaz Liverpool
90' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane Liverpool 5-0
92' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Gelhardt Leeds United
93' Doelpunt Liverpool Doelpunt V. van Dijk met assist van A. Robertson Liverpool 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Leeds United
Opstellingen Liverpool - Leeds United
De opstellingen van Liverpool en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.