Nabeschouwing Liverpool - Southampton (4-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 27 november 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Liverpool het zaterdag 27 november 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Southampton (4-0)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 4-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Liverpool kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van D. Jota. Liverpool vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Jota op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee Thiago zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Liverpool in de 52e minuut, nadat V. van Dijk de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Liverpool.

LIVE Liverpool - Southampton 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Jota met assist van A. Robertson Liverpool 1-0
11' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Bednarek Southampton
32' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Jota met assist van M. Salah Liverpool 2-0
37' Doelpunt Liverpool Doelpunt Thiago Liverpool 3-0
46' Wissel Southampton Wissel N. Redmond voor J. Bednarek Southampton
46' Wissel Southampton Wissel N. Tella voor C. Adams Southampton
52' Doelpunt Liverpool Doelpunt V. van Dijk met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 4-0
59' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor Thiago Liverpool
67' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor J. Henderson Liverpool
81' Wissel Liverpool Wissel T. Minamino voor D. Jota Liverpool
88' Wissel Southampton Wissel K. Walker-Peters voor R. Perraud Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Southampton
Opstellingen Liverpool - Southampton
De opstellingen van Liverpool en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Southampton

Liverpool en Southampton treffen elkaar in de 13e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Southampton in de Premier League vond plaats op 8 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 11
Winst Southampton 4
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 3e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 13e plaats.