Nabeschouwing Manchester City - Leeds United (7-0) || Premier League 2021/2022

Dinsdag 14 december 2021 - 21:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het dinsdag 14 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Leeds United (7-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 7-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door P. Foden, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Grealish op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee K. De Bruyne zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Manchester City geen gas terug, waardoor in de 49e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van R. Mahrez. De 5-0 voor Manchester City volgde even later in de 62e minuut nadat K. De Bruyne namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 74e minuut was het J. Stones van Manchester City wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Namens Manchester City mocht N. Ake in de 78e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 7-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney en eindigde de wedstrijd dus met een 7-0 stand in het voordeel van Manchester City, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Manchester City - Leeds United 7-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Manchester City Doelpunt P. Foden Manchester City 1-0
13' Doelpunt Manchester City Doelpunt J. Grealish met assist van R. Mahrez Manchester City 2-0
20' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Firpo Leeds United
32' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne met assist van Rodri Manchester City 3-0
38' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor J. Shackleton Leeds United
40' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor R. Dias Manchester City
46' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor D. James Leeds United
46' Wissel Manchester City Wissel I. Gundogan voor B. Silva Manchester City
49' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Mahrez met assist van I. Gundogan Manchester City 4-0
56' Wissel Manchester City Wissel Fernandinho voor Rodri Manchester City
61' VAR: Afgekeurd doelpunt P. Foden Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel P. Foden Manchester City
62' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne met assist van I. Gundogan Manchester City 5-0
65' Wissel Manchester City Wissel N. Ake voor R. Dias Manchester City
73' Wissel Leeds United Wissel C. Drameh voor J. Firpo Leeds United
74' Doelpunt Manchester City Doelpunt J. Stones Manchester City 6-0
78' Doelpunt Manchester City Doelpunt N. Ake met assist van P. Foden Manchester City 7-0
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Leeds United
Opstellingen Manchester City - Leeds United
De opstellingen van Manchester City en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.