Nabeschouwing Manchester City - Newcastle United (5-0) || Premier League 2021/2022

Zondag 8 mei 2022 - 17:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het zondag 8 mei 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Newcastle United (5-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 5-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door R. Sterling, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Laporte op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee Rodri zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Manchester City geen gas terug, waardoor in de 90e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van P. Foden. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Manchester City. Deze werd gescoord door R. Sterling in de 93e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stuart Attwell bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Manchester City.

LIVE Manchester City - Newcastle United 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van J. Cancelo Manchester City 1-0
31' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor B. Guimaraes Newcastle United
38' Doelpunt Manchester City Doelpunt A. Laporte Manchester City 2-0
46' Wissel Manchester City Wissel Fernandinho voor R. Dias Manchester City
61' Doelpunt Manchester City Doelpunt Rodri met assist van K. De Bruyne Manchester City 3-0
63' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor G. Jesus Manchester City
68' Wissel Newcastle United Wissel C. Wilson voor C. Wood Newcastle United
68' Wissel Newcastle United Wissel K. Trippier voor E. Krafth Newcastle United
70' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor D. Burn Newcastle United
75' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor K. De Bruyne Manchester City
80' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor M. Almiron Newcastle United
87' Wissel Manchester City Wissel C. Egan-Riley voor A. Laporte Manchester City
89' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor M. Targett Newcastle United
90' Doelpunt Manchester City Doelpunt P. Foden met assist van O. Zinchenko Manchester City 4-0
93' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van J. Grealish Manchester City 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Newcastle United
Opstellingen Manchester City - Newcastle United
De opstellingen van Manchester City en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.