Nabeschouwing Manchester United - Norwich City (3-2) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 16 april 2022 - 16:00 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester United het zaterdag 16 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Norwich City. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Norwich City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Norwich City (3-2)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Norwich City is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 3-2 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door C. Ronaldo, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. Manchester United vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Ronaldo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist Norwich City de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via K. Dowell.

Na 52 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Pukki de 2-2 maakte voor Norwich City. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Manchester United dat in de 76e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat C. Ronaldo de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andy Madley en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Manchester United.

Wedstrijdstatistieken Manchester United - Norwich City
Goals
3
2
Balbezit
61%
39%
Schoten totaal
20
15
Schoten op doel
9
4
Aanvallen
120
81
Gevaarlijke aanvallen
82
37
Passes
606
375
Overtredingen
7
6
Buitenspel
3
0
Corners
6
7
Wissels
3
3
LIVE Manchester United - Norwich City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Norwich City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt Manchester United Doelpunt C. Ronaldo met assist van A. Elanga Manchester United 1-0
32' Doelpunt Manchester United Doelpunt C. Ronaldo met assist van A. Telles Manchester United 2-0
46' Doelpunt Norwich City Doelpunt K. Dowell met assist van T. Pukki Norwich City 2-1
52' Doelpunt Norwich City Doelpunt T. Pukki met assist van K. Dowell Norwich City 2-2
63' Wissel Manchester United Wissel N. Matic voor J. Lingard Manchester United
73' Wissel Norwich City Wissel B. Gilmour voor K. McLean Norwich City
74' Wissel Manchester United Wissel J. Mata voor P. Pogba Manchester United
74' Wissel Manchester United Wissel M. Rashford voor A. Telles Manchester United
74' Wissel Norwich City Wissel P. Placheta voor K. Dowell Norwich City
76' Doelpunt Manchester United Doelpunt C. Ronaldo Manchester United 3-2
82' Wissel Norwich City Wissel J. Rowe voor P. Lees Melou Norwich City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Norwich City
Opstellingen Manchester United - Norwich City
De opstellingen van Manchester United en Norwich City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Norwich City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Dean Smith
Basiselftal Norwich City
# Speler Pos.
1 Tim Krul K
3 Sam Byram V
5 Grant Hanley V
4 Ben Gibson V
30 Dimitris Giannoulis V
23 Kenny McLean M
16 Mathias Antonsen Normann M
10 Kieran Dowell M
20 Pierre Lees Melou M
17 Milot Rashica M
22 Teemu Pukki A
Voorbeschouwing Manchester United - Norwich City

Manchester United en Norwich City treffen elkaar in de 33e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Norwich City in de Premier League vond plaats op 11 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Norwich City slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Manchester United 9
Winst Norwich City 2
Gelijkspel 0
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 7e positie staat, terwijl we Norwich City terugvinden op de 20e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Manchester United - Norwich City Opstelling Manchester United Opstelling Norwich City Live Manchester United - Norwich City Live Manchester United - Norwich City kijken Manchester United - Norwich City kijken Live Manchester United - Norwich City stream Manchester United - Norwich City Fox Sports Nabeschouwing Manchester United - Norwich City Uitslag Manchester United - Norwich City Statistieken Manchester United - Norwich City Premier League 2021/2022 Manchester United - Norwich City wedden Manchester United - Norwich City gokken Manchester United - Norwich City Unibet