Nabeschouwing Manchester United - Southampton (1-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 12 februari 2022 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester United het zaterdag 12 februari 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Southampton (1-1)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Manchester United en Southampton geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door J. Sancho, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. Southampton kwam na 48 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van C. Adams, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Manchester United - Southampton 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor M. Rashford Manchester United
21' Doelpunt Manchester United Doelpunt J. Sancho met assist van M. Rashford Manchester United 1-0
31' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor S. McTominay Manchester United
46' Wissel Southampton Wissel J. Stephens voor J. Bednarek Southampton
48' Doelpunt Southampton Doelpunt C. Adams met assist van M. Elyounoussi Southampton 1-1
71' Wissel Southampton Wissel V. Livramento voor M. Elyounoussi Southampton
76' Wissel Manchester United Wissel A. Elanga voor S. McTominay Manchester United
82' Wissel Manchester United Wissel J. Lingard voor M. Rashford Manchester United
85' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor P. Pogba Manchester United
90' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor J. Lingard Manchester United
95' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor O. Romeu Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Southampton
Opstellingen Manchester United - Southampton
De opstellingen van Manchester United en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Ralf Rangnick
Coach Ralph Hasenhüttl
Voorbeschouwing Manchester United - Southampton

Manchester United en Southampton treffen elkaar in de 25e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Southampton in de Premier League vond plaats op 22 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester United 9
Winst Southampton 2
Gelijkspel 8
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 6e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 10e plaats.