Nabeschouwing Newcastle United - Arsenal (2-0) || Premier League 2021/2022

Maandag 16 mei 2022 - 21:00 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Newcastle United het maandag 16 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Arsenal (2-0)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 2-0 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van B. White zette Newcastle United op een 1-0 voorsprong in de 55e minuut van de wedstrijd. Newcastle United vergrootte in de 85e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Guimaraes op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Newcastle United.

Wedstrijdstatistieken Newcastle United - Arsenal
Goals
2
0
Balbezit
51%
49%
Gele kaarten
0
4
Schoten totaal
15
11
Schoten op doel
4
2
Aanvallen
79
73
Gevaarlijke aanvallen
61
30
Passes
326
328
Overtredingen
11
8
Buitenspel
6
1
Corners
12
8
Wissels
4
4
LIVE Newcastle United - Arsenal 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor B. White Arsenal
39' Wissel Arsenal Wissel Cedric voor T. Tomiyasu Arsenal
46' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor E. Nketiah Arsenal
49' Wissel Newcastle United Wissel J. Lascelles voor F. Schar Newcastle United
53' Wissel Arsenal Wissel G. Martinelli voor E. Smith Rowe Arsenal
55' Eigen doelpunt Newcastle United Eigen doelpunt B. White Newcastle United 1-0
62' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor N. Tavares Arsenal
73' Wissel Arsenal Wissel N. Pepe voor Gabriel Arsenal
76' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor M. Almiron Newcastle United
77' Wissel Newcastle United Wissel R. Fraser voor A. Saint-Maximin Newcastle United
85' Doelpunt Newcastle United Doelpunt B. Guimaraes Newcastle United 2-0
94' Wissel Newcastle United Wissel D. Gayle voor C. Wilson Newcastle United
95' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Arsenal
Opstellingen Newcastle United - Arsenal
De opstellingen van Newcastle United en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Eddie Howe
Wissels Newcastle United
# Speler Pos.
26 Karl Darlow K
18 Federico Fernández V
3 Paul Dummett V
6 Jamaal Lascelles V
15 Kieran Trippier V
21 Ryan Fraser M
23 Jacob Murphy M
11 Matt Ritchie M
34 Dwight Gayle A
Voorbeschouwing Newcastle United - Arsenal

Newcastle United en Arsenal treffen elkaar in de 37e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren England en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Arsenal in de Premier League vond plaats op 27 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 21 keer wist de ploeg van Newcastle United te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Newcastle United. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Newcastle United 3
Winst Arsenal 21
Gelijkspel 5
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 14e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Newcastle United - Arsenal Opstelling Newcastle United Opstelling Arsenal Live Newcastle United - Arsenal Live Newcastle United - Arsenal kijken Newcastle United - Arsenal kijken Live Newcastle United - Arsenal stream Newcastle United - Arsenal Fox Sports Nabeschouwing Newcastle United - Arsenal Uitslag Newcastle United - Arsenal Statistieken Newcastle United - Arsenal Premier League 2021/2022 Newcastle United - Arsenal wedden Newcastle United - Arsenal gokken Newcastle United - Arsenal Unibet