Nabeschouwing Newcastle United - Brighton & Hove Albion (2-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 5 maart 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Newcastle United het zaterdag 5 maart 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Brighton & Hove Albion (2-1)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 2-1 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door R. Fraser, waarmee Newcastle United met 1-0 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Schar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist Brighton & Hove Albion de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via L. Dunk. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Brighton & Hove Albion kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Atkinson, waardoor Newcastle United dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Newcastle United - Brighton & Hove Albion 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Newcastle United Doelpunt R. Fraser Newcastle United 1-0
14' Doelpunt Newcastle United Doelpunt F. Schar met assist van R. Fraser Newcastle United 2-0
55' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt L. Dunk met assist van P. Gross Brighton & Hove Albion 2-1
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel S. March voor T. Lamptey Brighton & Hove Albion
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel N. Maupay voor J. Moder Brighton & Hove Albion
63' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor S. Duffy Brighton & Hove Albion
64' Wissel Newcastle United Wissel A. Saint-Maximin voor J. Murphy Newcastle United
79' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Mac Allister voor S. Alzate Brighton & Hove Albion
79' Wissel Newcastle United Wissel B. Guimaraes voor R. Fraser Newcastle United
87' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Joelinton Newcastle United
94' Wissel Newcastle United Wissel S. Longstaff voor J. Willock Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Newcastle United - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Newcastle United en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.