Nabeschouwing Newcastle United - Liverpool (0-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 30 april 2022 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Newcastle United het zaterdag 30 april 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Liverpool (0-1)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 0-1 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door N. Keita, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Liverpool dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Liverpool.

LIVE Newcastle United - Liverpool 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Liverpool Doelpunt N. Keita met assist van Diogo Jota Liverpool 0-1
43' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Diogo Jota Liverpool
43' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Joelinton Newcastle United
51' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Gomez Liverpool
61' Wissel Newcastle United Wissel J. Lascelles voor F. Schar Newcastle United
67' Wissel Newcastle United Wissel C. Wood voor J. Willock Newcastle United
68' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor S. Mane Liverpool
69' Wissel Liverpool Wissel M. Salah voor S. Mane Liverpool
69' Wissel Liverpool Wissel Fabinho voor J. Henderson Liverpool
78' Wissel Liverpool Wissel Thiago voor J. Milner Liverpool
85' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor E. Krafth Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Liverpool
Opstellingen Newcastle United - Liverpool
De opstellingen van Newcastle United en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Newcastle United - Liverpool

Newcastle United en Liverpool treffen elkaar in de 35e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Liverpool in de Premier League vond plaats op 16 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 18 keer wist de ploeg van Newcastle United te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Newcastle United. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 5
Winst Liverpool 18
Gelijkspel 6
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 9e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 2e plaats.