Nabeschouwing Southampton - Liverpool (1-2) || Premier League 2021/2022

Dinsdag 17 mei 2022 - 20:45 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Southampton het dinsdag 17 mei 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Liverpool (1-2)

Het Premier League duel tussen Southampton en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 1-2 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door N. Redmond, waarmee Southampton met 1-0 de leiding nam. Liverpool kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Minamino, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette J. Matip zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Atkinson, waardoor Liverpool dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Southampton - Liverpool
Goals
1
2
Balbezit
29%
71%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
4
24
Schoten op doel
2
5
Aanvallen
72
170
Gevaarlijke aanvallen
31
78
Passes
286
724
Overtredingen
6
6
Buitenspel
0
2
Corners
1
9
Wissels
3
3
LIVE Southampton - Liverpool 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Southampton Doelpunt N. Redmond met assist van N. Tella Southampton 1-0
27' Doelpunt Liverpool Doelpunt T. Minamino met assist van Diogo Jota Liverpool 1-1
46' Wissel Liverpool Wissel J. Henderson voor J. Gomez Liverpool
65' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor H. Elliott Liverpool
67' Doelpunt Liverpool Doelpunt J. Matip Liverpool 1-2
69' Gele kaart Southampton Gele kaart voor N. Tella Southampton
71' Wissel Southampton Wissel O. Romeu voor I. Diallo Southampton
71' Wissel Southampton Wissel S. Armstrong voor N. Tella Southampton
74' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Stephens Southampton
82' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor A. Broja Southampton
83' Wissel Liverpool Wissel N. Keita voor R. Firmino Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Liverpool
Opstellingen Southampton - Liverpool
De opstellingen van Southampton en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Ralph Hasenhüttl
Wissels Southampton
# Speler Pos.
13 Wilfredo Daniel Caballero K
43 Yan Valery V
35 Jan Bednarek V
19 Moussa Djenepo M
6 Oriol Romeu Vidal M
17 Stuart Armstrong M
9 Adam Armstrong A
7 Shane Long A
10 Che Adams A
Voorbeschouwing Southampton - Liverpool

Southampton en Liverpool treffen elkaar in de 37e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southampton en Liverpool in de Premier League vond plaats op 27 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 12 keer wist de ploeg van Southampton te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Southampton. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Southampton 4
Winst Liverpool 12
Gelijkspel 3
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southampton op een 15e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Southampton - Liverpool Opstelling Southampton Opstelling Liverpool Live Southampton - Liverpool Live Southampton - Liverpool kijken Southampton - Liverpool kijken Live Southampton - Liverpool stream Southampton - Liverpool Fox Sports Nabeschouwing Southampton - Liverpool Uitslag Southampton - Liverpool Statistieken Southampton - Liverpool Premier League 2021/2022 Southampton - Liverpool wedden Southampton - Liverpool gokken Southampton - Liverpool Unibet