Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Everton (5-0) || Premier League 2021/2022

Maandag 7 maart 2022 - 21:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Tottenham Hotspur het maandag 7 maart 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Tottenham Hotspur Stadium in London.

Via de Tottenham Hotspur - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Everton (5-0)

Het Premier League duel tussen Tottenham Hotspur en Everton is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 5-0 overwinning voor Tottenham Hotspur. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. Keane zette Tottenham Hotspur op een 1-0 voorsprong in de 14e minuut van de wedstrijd. Tottenham Hotspur vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Son Heung-Min op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van Tottenham Hotspur, waarmee H. Kane zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 46e minuut scoorde Tottenham Hotspur via J. Branthwaite, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-0 winst voor Tottenham Hotspur.

LIVE Tottenham Hotspur - Everton 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tottenham Hotspur - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Eigen doelpunt Tottenham Hotspur Eigen doelpunt M. Keane Tottenham Hotspur 1-0
17' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Son Heung-Min met assist van D. Kulusevski Tottenham Hotspur 2-0
24' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Son Heung-Min Tottenham Hotspur
30' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor C. Romero Tottenham Hotspur
37' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van M. Doherty Tottenham Hotspur 3-0
46' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Reguilón voor D. Kulusevski Tottenham Hotspur 4-0
46' Wissel Everton Wissel Reguilón voor R. Sessegnon Everton
46' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt J. Branthwaite met assist van M. Keane Tottenham Hotspur
52' Wissel Tottenham Hotspur Wissel D. Sánchez voor C. Romero Tottenham Hotspur
55' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van M. Doherty Tottenham Hotspur 5-0
59' Wissel Everton Wissel V. Mykolenko voor D. van de Beek Everton
67' Wissel Tottenham Hotspur Wissel S. Bergwijn voor Son Heung-Min Tottenham Hotspur
69' Wissel Everton Wissel D. Alli voor D. Calvert-Lewin Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Tottenham Hotspur - Everton
Opstellingen Tottenham Hotspur - Everton
De opstellingen van Tottenham Hotspur en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tottenham Hotspur gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur - Everton

Tottenham Hotspur en Everton treffen elkaar in de 28e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Everton in de Premier League vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Tottenham Hotspur favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Everton slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Tottenham Hotspur 13
Winst Everton 7
Gelijkspel 13
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tottenham Hotspur op een 7e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 17e plaats.