Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Liverpool (2-2) || Premier League 2021/2022

Zondag 19 december 2021 - 17:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Tottenham Hotspur het zondag 19 december 2021 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Tottenham Hotspur Stadium in London.

Via de Tottenham Hotspur - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Liverpool (2-2)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Liverpool geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door H. Kane, waarmee Tottenham Hotspur met 1-0 de leiding nam. Liverpool kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Diogo Jota, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette A. Robertson zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 74 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Son Heung-Min de 2-2 maakte voor Tottenham Hotspur. In de 77e minuut werd A. Robertson van Liverpool met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Tottenham Hotspur met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Tottenham Hotspur - Liverpool 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tottenham Hotspur - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van T. Ndombele Tottenham Hotspur 1-0
20' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor H. Kane Tottenham Hotspur
23' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor T. Morton Liverpool
28' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Emerson Royal Tottenham Hotspur
35' Doelpunt Liverpool Doelpunt Diogo Jota met assist van A. Robertson Liverpool 1-1
39' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Klopp Liverpool
47' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor H. Winks Tottenham Hotspur
58' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor B. Davies Tottenham Hotspur
60' Wissel Liverpool Wissel R. Firmino voor T. Morton Liverpool
64' Wissel Tottenham Hotspur Wissel O. Skipp voor T. Ndombele Tottenham Hotspur
69' Doelpunt Liverpool Doelpunt A. Robertson met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 1-2
74' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Son Heung-Min Tottenham Hotspur 2-2
77' Rode kaart Liverpool Rode kaart voor A. Robertson Liverpool
81' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Lucas Moura voor D. Alli Tottenham Hotspur
82' Wissel Liverpool Wissel K. Tsimikas voor S. Mane Liverpool
84' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor N. Keita Liverpool
85' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor I. Konate Liverpool
86' Wissel Tottenham Hotspur Wissel S. Reguilon voor R. Sessegnon Tottenham Hotspur
92' Wissel Liverpool Wissel J. Gomez voor Diogo Jota Liverpool
95' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor K. Tsimikas Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Tottenham Hotspur - Liverpool
Opstellingen Tottenham Hotspur - Liverpool
De opstellingen van Tottenham Hotspur en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tottenham Hotspur gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Antonio Conte
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur - Liverpool

Tottenham Hotspur en Liverpool treffen elkaar in de 18e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Liverpool in de Premier League vond plaats op 28 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 18 keer wist de ploeg van Tottenham Hotspur te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Tottenham Hotspur. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Tottenham Hotspur 7
Winst Liverpool 18
Gelijkspel 7
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tottenham Hotspur op een 7e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.