Nabeschouwing West Ham United - Aston Villa (2-1) || Premier League 2021/2022

Zondag 13 maart 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt West Ham United het zondag 13 maart 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in London Stadium in London.

Via de West Ham United - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Ham United - Aston Villa (2-1)

Het Premier League duel tussen West Ham United en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 2-1 overwinning voor West Ham United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door A. Yarmolenko, waarmee West Ham United met 1-0 de leiding nam. West Ham United vergrootte in de 82e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Fornals op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 90e minuut wist Aston Villa de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Ramsey. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Aston Villa kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jarred Gillett, waardoor West Ham United dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE West Ham United - Aston Villa 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Ham United - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Wissel Aston Villa Wissel A. Young voor L. Digne Aston Villa
44' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor M. Lanzini West Ham United
52' Wissel West Ham United Wissel A. Yarmolenko voor M. Antonio West Ham United
57' Wissel West Ham United Wissel R. Fredericks voor A. Cresswell West Ham United
69' Wissel Aston Villa Wissel L. Bailey voor D. Ings Aston Villa
70' Doelpunt West Ham United Doelpunt A. Yarmolenko met assist van S. Benrahma West Ham United 1-0
79' Wissel Aston Villa Wissel E. Buendia voor D. Luiz Aston Villa
82' Doelpunt West Ham United Doelpunt P. Fornals met assist van S. Benrahma West Ham United 2-0
87' Wissel West Ham United Wissel I. Diop voor S. Benrahma West Ham United
90' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Ramsey met assist van E. Buendia Aston Villa 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting West Ham United - Aston Villa
Opstellingen West Ham United - Aston Villa
De opstellingen van West Ham United en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Ham United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing West Ham United - Aston Villa

West Ham United en Aston Villa treffen elkaar in de 29e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Ham United en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor West Ham United. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is West Ham United favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Aston Villa slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst West Ham United 9
Winst Aston Villa 7
Gelijkspel 9
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Ham United op een 6e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 9e plaats.