Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester City (1-5) || Premier League 2021/2022

Woensdag 11 mei 2022 - 21:15 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Wolverhampton Wanderers het woensdag 11 mei 2022 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Molineux Stadium in Wolverhampton.

Via de Wolverhampton Wanderers - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester City (1-5)

Het Premier League duel tussen Wolverhampton Wanderers en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 1-5 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door K. De Bruyne, waarmee Manchester City met 0-1 de leiding nam. Wolverhampton Wanderers kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Dendoncker, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 16e minuut zette K. De Bruyne zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Manchester City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 24 minuten werd de voorsprong voor Manchester City vergroot nadat K. De Bruyne de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 60e minuut nadat K. De Bruyne namens Manchester City de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 84e minuut en kwam op naam te staan van Manchester City speler R. Sterling, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Atkinson en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Manchester City.

LIVE Wolverhampton Wanderers - Manchester City 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolverhampton Wanderers - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne met assist van B. Silva Manchester City 0-1
11' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt L. Dendoncker met assist van P. Neto Wolverhampton Wanderers 1-1
16' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne Manchester City 1-2
24' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne met assist van R. Sterling Manchester City 1-3
60' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne Manchester City 1-4
61' Wissel Manchester City Wissel N. Ake voor A. Laporte Manchester City
72' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Hwang Hee-Chan voor R. Jimenez Wolverhampton Wanderers
72' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Trincao voor P. Neto Wolverhampton Wanderers
77' Wissel Manchester City Wissel R. Mahrez voor Fernandinho Manchester City
78' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor K. De Bruyne Manchester City
81' Wissel Manchester City Wissel J. Grealish voor P. Foden Manchester City
84' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling Manchester City 1-5
85' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel L. Cundle voor J. Moutinho Wolverhampton Wanderers
Video hoogtepunten en samenvatting Wolverhampton Wanderers - Manchester City
Opstellingen Wolverhampton Wanderers - Manchester City
De opstellingen van Wolverhampton Wanderers en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolverhampton Wanderers gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester City

Wolverhampton Wanderers en Manchester City treffen elkaar in de 33e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolverhampton Wanderers en Manchester City in de Premier League vond plaats op 11 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Manchester City favoriet. 9 keer wist de ploeg van Wolverhampton Wanderers te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Wolverhampton Wanderers. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Wolverhampton Wanderers 3
Winst Manchester City 9
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolverhampton Wanderers op een 8e positie staat, terwijl we Manchester City terugvinden op de 1e plaats.