Nabeschouwing Crystal Palace - Chelsea (1-2) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 16:00 uur



In de Premier League 2022/2023 neemt Crystal Palace het zaterdag 1 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Selhurst Park in London.

Via de Crystal Palace - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Crystal Palace - Chelsea (1-2)

Het Premier League duel tussen Crystal Palace en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 1-2 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door O. Edouard, waarmee Crystal Palace met 1-0 de leiding nam. Chelsea kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Aubameyang, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 90e minuut zette C. Gallagher zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Chelsea de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chris Kavanagh, waardoor Chelsea dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Crystal Palace - Chelsea
Goals
1
2
Balbezit
36%
64%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
7
13
Schoten op doel
3
3
Aanvallen
73
123
Gevaarlijke aanvallen
37
52
Passes
342
624
Overtredingen
11
13
Buitenspel
1
0
Corners
5
2
Wissels
4
4
LIVE Crystal Palace - Chelsea 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Crystal Palace - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt O. Edouard met assist van J. Ayew Crystal Palace 1-0
22' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor O. Edouard Crystal Palace
33' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor T. Silva Chelsea
38' Doelpunt Chelsea Doelpunt P. Aubameyang met assist van T. Silva Chelsea 1-1
44' Wissel Crystal Palace Wissel J. Tomkins voor N. Clyne Crystal Palace
44' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor P. Vieira Crystal Palace
52' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Mount Chelsea
56' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor Jorginho Chelsea
74' Wissel Crystal Palace Wissel J. Schlupp voor E. Eze Crystal Palace
76' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor P. Aubameyang Chelsea
76' Wissel Chelsea Wissel C. Gallagher voor K. Havertz Chelsea
84' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor M. Mount Chelsea
84' Wissel Crystal Palace Wissel J. Mateta voor O. Edouard Crystal Palace
85' Wissel Crystal Palace Wissel W. Hughes voor C. Doucoure Crystal Palace
88' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Kovacic Chelsea
90' Doelpunt Chelsea Doelpunt C. Gallagher met assist van C. Pulisic Chelsea 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Crystal Palace - Chelsea
Opstellingen Crystal Palace - Chelsea
De opstellingen van Crystal Palace en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Crystal Palace gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Patrick Vieira
Voorbeschouwing Crystal Palace - Chelsea

Crystal Palace en Chelsea treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Crystal Palace en Chelsea in de Premier League vond plaats op 19 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 14 keer wist de ploeg van Crystal Palace te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Crystal Palace. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Crystal Palace 4
Winst Chelsea 14
Gelijkspel 0
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Crystal Palace op een 16e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Crystal Palace - Chelsea Opstelling Crystal Palace Opstelling Chelsea Live Crystal Palace - Chelsea Live Crystal Palace - Chelsea kijken Crystal Palace - Chelsea kijken Live Crystal Palace - Chelsea stream Crystal Palace - Chelsea Fox Sports Nabeschouwing Crystal Palace - Chelsea Uitslag Crystal Palace - Chelsea Statistieken Crystal Palace - Chelsea Premier League 2022/2023 Crystal Palace - Chelsea wedden Crystal Palace - Chelsea gokken Crystal Palace - Chelsea Unibet