Nabeschouwing Everton - Leicester City (0-2) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 18:30 uur



In de Premier League 2022/2023 neemt Everton het zaterdag 5 november 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Leicester City (0-2)

Het Premier League duel tussen Everton en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 0-2 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Y. Tielemans, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Leicester City opnieuw te scoren. In de 86e minuut was het H. Barnes die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Leicester City.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Leicester City.

Wedstrijdstatistieken Everton - Leicester City
Balbezit
49%
51%
Schoten totaal
12
22
Schoten op doel
2
8
Aanvallen
117
114
Gevaarlijke aanvallen
60
43
Passes
467
496
Overtredingen
9
5
Buitenspel
0
1
Corners
8
3
Wissels
5
4
LIVE Everton - Leicester City 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
45' Doelpunt Leicester City Doelpunt Y. Tielemans met assist van J. Maddison Leicester City 0-1
46' Wissel Everton Wissel J. Garner voor I. Gueye Everton
61' Wissel Everton Wissel N. Maupay voor D. Calvert-Lewin Everton
61' Wissel Everton Wissel A. Doucoure voor A. Onana Everton
70' Wissel Leicester City Wissel J. Vardy voor P. Daka Leicester City
70' Wissel Leicester City Wissel W. Ndidi voor B. Soumare Leicester City
71' Wissel Everton Wissel A. Gordon voor D. McNeil Everton
71' Wissel Everton Wissel N. Patterson voor S. Coleman Everton
78' Wissel Leicester City Wissel M. Albrighton voor K. Dewsbury-Hall Leicester City
86' Doelpunt Leicester City Doelpunt H. Barnes met assist van J. Maddison Leicester City 0-2
91' Wissel Leicester City Wissel N. Mendy voor Y. Tielemans Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Leicester City
Opstellingen Everton - Leicester City
De opstellingen van Everton en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Frank Lampard
Wissels Everton
# Speler Pos.
15 Asmir Begović K
5 Michael Keane V
4 Mason Holgate V
3 Nathan Patterson V
37 James Garner M
26 Tom Davies M
16 Abdoulaye Doucouré M
20 Neal Maupay A
10 Anthony Gordon A
Formatie 4-1-4-1
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Everton - Leicester City

Everton en Leicester City treffen elkaar in de 15e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Coote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Leicester City in de Premier League vond plaats op 8 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Everton favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Everton 7
Winst Leicester City 5
Gelijkspel 4
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 13e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Everton - Leicester City Opstelling Everton Opstelling Leicester City Live Everton - Leicester City Live Everton - Leicester City kijken Everton - Leicester City kijken Live Everton - Leicester City stream Everton - Leicester City Fox Sports Nabeschouwing Everton - Leicester City Uitslag Everton - Leicester City Statistieken Everton - Leicester City Premier League 2022/2023 Everton - Leicester City wedden Everton - Leicester City gokken Everton - Leicester City Unibet