Nabeschouwing Everton - Manchester United (1-2) || Premier League 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Everton het zondag 9 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Manchester United (1-2)

Het Premier League duel tussen Everton en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 1-2 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Everton kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van A. Iwobi. Manchester United kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Antony, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette C. Ronaldo zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Coote, waardoor Manchester United dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Everton - Manchester United 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Everton Doelpunt A. Iwobi Everton 1-0
15' Doelpunt Manchester United Doelpunt Antony met assist van A. Martial Manchester United 1-1
29' Wissel Manchester United Wissel C. Ronaldo voor A. Martial Manchester United
44' Doelpunt Manchester United Doelpunt C. Ronaldo met assist van Casemiro Manchester United 1-2
51' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Onana Everton
63' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Gordon Everton
67' Wissel Everton Wissel D. McNeil voor A. Gordon Everton
75' Wissel Everton Wissel J. Garner voor S. Coleman Everton
76' Wissel Everton Wissel D. Calvert-Lewin voor I. Gueye Everton
80' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Rashford Afgekeurd doelpunt vanwege hands M. Rashford Manchester United
83' Wissel Manchester United Wissel S. McTominay voor C. Eriksen Manchester United
84' Wissel Everton Wissel S. Rondon voor N. Maupay Everton
85' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor S. McTominay Manchester United
93' Wissel Manchester United Wissel R. Varane voor Antony Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Manchester United
Opstellingen Everton - Manchester United
De opstellingen van Everton en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Everton - Manchester United

Everton en Manchester United treffen elkaar in de 10e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Coote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Manchester United in de Premier League vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 17 keer wist de ploeg van Everton te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Everton. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Everton 7
Winst Manchester United 17
Gelijkspel 10
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 11e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 7e plaats.