Nabeschouwing Leeds United - Everton (1-1) || Premier League 2022/2023

Dinsdag 30 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Leeds United het dinsdag 30 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Everton (1-1)

De Premier League 2022/2023 wedstrijd tussen Leeds United en Everton geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door A. Gordon, waarmee Everton met 0-1 de leiding nam. Leeds United kwam na 55 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van L. Sinisterra, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Leeds United - Everton 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Everton Doelpunt A. Gordon met assist van A. Iwobi Everton 0-1
20' Gele kaart Everton Gele kaart voor T. Davies Everton
32' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor Rodrigo Leeds United
40' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor T. Adams Leeds United
55' Doelpunt Leeds United Doelpunt L. Sinisterra met assist van B. Aaronson Leeds United 1-1
57' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor D. Llorente Leeds United
59' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor R. Kristensen Leeds United
60' Gele kaart Everton Gele kaart voor A. Gordon Everton
64' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor L. Sinisterra Leeds United
67' Gele kaart Everton Gele kaart voor N. Patterson Everton
76' Wissel Leeds United Wissel P. Bamford voor J. Gelhardt Leeds United
76' Wissel Leeds United Wissel D. James voor B. Aaronson Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Everton
Opstellingen Leeds United - Everton
De opstellingen van Leeds United en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Everton

Leeds United en Everton treffen elkaar in de 5e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren England en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Everton in de Premier League vond plaats op 12 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Everton favoriet. 2 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 1
Winst Everton 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 5e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 18e plaats.