Nabeschouwing Manchester City - Crystal Palace (4-2) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 27 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Manchester City het zaterdag 27 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Crystal Palace. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Crystal Palace live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Crystal Palace (4-2)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Crystal Palace is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 4-2 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van J. Stones zette Crystal Palace op een 0-1 voorsprong in de 4e minuut van de wedstrijd. Crystal Palace vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Andersen op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut wist Manchester City de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via B. Silva.

Na 62 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Haaland de 2-2 maakte voor Manchester City. Manchester City leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 70 minuten op voorsprong na een goal van E. Haaland: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 81e minuut en kwam op naam te staan van Manchester City speler E. Haaland, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Darren England en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Manchester City.

LIVE Manchester City - Crystal Palace 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Crystal Palace teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Eigen doelpunt Crystal Palace Eigen doelpunt J. Stones Crystal Palace 0-1
21' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt J. Andersen met assist van E. Eze Crystal Palace 0-2
53' Doelpunt Manchester City Doelpunt B. Silva met assist van Rodri Manchester City 1-2
57' Wissel Crystal Palace Wissel C. Richards voor T. Mitchell Crystal Palace
61' Wissel Manchester City Wissel I. Gundogan voor J. Cancelo Manchester City
61' Wissel Manchester City Wissel J. Alvarez voor R. Mahrez Manchester City
62' Doelpunt Manchester City Doelpunt E. Haaland met assist van P. Foden Manchester City 2-2
67' Wissel Crystal Palace Wissel W. Hughes voor O. Edouard Crystal Palace
70' Doelpunt Manchester City Doelpunt E. Haaland met assist van J. Stones Manchester City 3-2
74' Wissel Crystal Palace Wissel M. Olise voor N. Clyne Crystal Palace
74' Wissel Crystal Palace Wissel J. Mateta voor J. Ayew Crystal Palace
81' Doelpunt Manchester City Doelpunt E. Haaland met assist van I. Gundogan Manchester City 4-2
84' Wissel Manchester City Wissel S. Gomez voor E. Haaland Manchester City
86' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor P. Foden Manchester City
86' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor J. Mateta Crystal Palace
88' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor M. Guehi Crystal Palace
89' Wissel Manchester City Wissel C. Palmer voor K. De Bruyne Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Crystal Palace
Opstellingen Manchester City - Crystal Palace
De opstellingen van Manchester City en Crystal Palace zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Crystal Palace zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.