Nabeschouwing Manchester City - Nottingham Forest (6-0) || Premier League 2022/2023

Woensdag 31 augustus 2022 - 20:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Manchester City het woensdag 31 augustus 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Nottingham Forest. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Nottingham Forest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Nottingham Forest (6-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Nottingham Forest is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 6-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door E. Haaland, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Haaland op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee E. Haaland zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Manchester City geen gas terug, waardoor in de 50e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Cancelo. De 5-0 voor Manchester City volgde even later in de 65e minuut nadat J. Alvarez namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 87e minuut en kwam op naam te staan van Manchester City speler J. Alvarez, die daarmee tekende voor de 6-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney bij een 6-0 eindstand in het voordeel van Manchester City, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Manchester City - Nottingham Forest 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Nottingham Forest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Manchester City Doelpunt E. Haaland met assist van P. Foden Manchester City 1-0
23' Doelpunt Manchester City Doelpunt E. Haaland Manchester City 2-0
38' Doelpunt Manchester City Doelpunt E. Haaland met assist van J. Stones Manchester City 3-0
50' Doelpunt Manchester City Doelpunt J. Cancelo met assist van B. Silva Manchester City 4-0
55' Wissel Manchester City Wissel R. Mahrez voor Rodri Manchester City
55' Wissel Manchester City Wissel C. Palmer voor P. Foden Manchester City
58' Wissel Nottingham Forest Wissel T. Awoniyi voor B. Johnson Nottingham Forest
58' Wissel Nottingham Forest Wissel E. Dennis voor M. Gibbs-White Nottingham Forest
65' Doelpunt Manchester City Doelpunt J. Alvarez Manchester City 5-0
68' Wissel Manchester City Wissel S. Gomez voor J. Cancelo Manchester City
69' Wissel Manchester City Wissel K. De Bruyne voor E. Haaland Manchester City
69' Wissel Nottingham Forest Wissel J. Colback voor R. Yates Nottingham Forest
69' Wissel Nottingham Forest Wissel H. Toffolo voor R. Lodi Nottingham Forest
75' Wissel Manchester City Wissel R. Lewis voor J. Stones Manchester City
76' Gele kaart Nottingham Forest Gele kaart voor E. Dennis Nottingham Forest
79' Wissel Nottingham Forest Wissel G. Biancone voor C. Kouyate Nottingham Forest
87' Doelpunt Manchester City Doelpunt J. Alvarez Manchester City 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Nottingham Forest
Opstellingen Manchester City - Nottingham Forest
De opstellingen van Manchester City en Nottingham Forest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nottingham Forest zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Steve Cooper
Voorbeschouwing Manchester City - Nottingham Forest

Manchester City en Nottingham Forest treffen elkaar in de 5e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Manchester City en Nottingham Forest elkaar treffen in de Premier League.

Winst Manchester City 0
Winst Nottingham Forest 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 2e positie staat, terwijl we Nottingham Forest terugvinden op de 14e plaats.