Nabeschouwing Manchester United - Arsenal (3-1) || Premier League 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 17:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Manchester United het zondag 4 september 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Arsenal (3-1)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 3-1 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door Antony, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. Arsenal kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Saka, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette M. Rashford zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 75 minuten werd de voorsprong voor Manchester United vergroot nadat M. Rashford de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Manchester United.

LIVE Manchester United - Arsenal 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' VAR: Afgekeurd doelpunt G. Martinelli Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding G. Martinelli Arsenal
24' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor W. Saliba Arsenal
35' Doelpunt Manchester United Doelpunt Antony met assist van M. Rashford Manchester United 1-0
58' Wissel Manchester United Wissel C. Ronaldo voor Antony Manchester United
60' Doelpunt Arsenal Doelpunt B. Saka Arsenal 1-1
66' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van B. Fernandes Manchester United 2-1
67' Wissel Manchester United Wissel Fred voor J. Sancho Manchester United
71' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor S. McTominay Manchester United
74' Wissel Arsenal Wissel E. Smith Rowe voor M. Odegaard Arsenal
74' Wissel Arsenal Wissel F. Vieira voor A. S. Lokonga Arsenal
74' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor O. Zinchenko Arsenal
75' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van C. Eriksen Manchester United 3-1
77' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Jesus Arsenal
80' Wissel Manchester United Wissel Casemiro voor M. Rashford Manchester United
80' Wissel Manchester United Wissel H. Maguire voor L. Martinez Manchester United
80' Wissel Arsenal Wissel T. Tomiyasu voor B. White Arsenal
81' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor H. Maguire Manchester United
87' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor B. Saka Arsenal
94' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor C. Eriksen Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Arsenal
Opstellingen Manchester United - Arsenal
De opstellingen van Manchester United en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester United - Arsenal

Manchester United en Arsenal treffen elkaar in de 6e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Arsenal in de Premier League vond plaats op 23 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Arsenal slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester United 14
Winst Arsenal 10
Gelijkspel 10
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 8e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 1e plaats.