Nabeschouwing Newcastle United - Brentford (5-1) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Newcastle United het zaterdag 8 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brentford. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Brentford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Brentford (5-1)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Brentford is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 5-1 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door B. Guimaraes, waarmee Newcastle United met 1-0 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Murphy op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Brentford vervolgens op 2-1. Het was I. Toney die vanaf 11 meter wist te scoren in de 54e minuut.

Na 56 minuten werd de voorsprong voor Newcastle United vergroot nadat B. Guimaraes de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 82e minuut nadat M. Almiron namens Newcastle United de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 90e werkte E. Pinnock de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 5-1 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Brooks bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Newcastle United.

LIVE Newcastle United - Brentford 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Brentford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' VAR: Afgekeurd doelpunt B. Mbeumo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel B. Mbeumo Brentford
21' Doelpunt Newcastle United Doelpunt B. Guimaraes met assist van K. Trippier Newcastle United 1-0
28' Doelpunt Newcastle United Doelpunt J. Murphy met assist van C. Wilson Newcastle United 2-0
46' Gele kaart Brentford Gele kaart voor I. Toney Brentford
46' Wissel Brentford Wissel V. Janelt voor J. Dasilva Brentford
54' Penalty Brentford Penalty I. Toney Brentford 2-1
56' Doelpunt Newcastle United Doelpunt B. Guimaraes Newcastle United 3-1
62' Wissel Brentford Wissel Y. Wissa voor B. Mbeumo Brentford
63' Wissel Brentford Wissel F. Onyeka voor S. Baptiste Brentford
66' Wissel Newcastle United Wissel Joelinton voor J. Murphy Newcastle United
71' Wissel Brentford Wissel M. Damsgaard voor B. Mee Brentford
78' Wissel Newcastle United Wissel A. Saint-Maximin voor B. Guimaraes Newcastle United
82' Doelpunt Newcastle United Doelpunt M. Almiron Newcastle United 4-1
83' Wissel Brentford Wissel S. Ghoddos voor A. Hickey Brentford
84' Wissel Newcastle United Wissel M. Targett voor K. Trippier Newcastle United
84' Wissel Newcastle United Wissel C. Wood voor C. Wilson Newcastle United
84' Wissel Newcastle United Wissel E. Anderson voor M. Almiron Newcastle United
90' Eigen doelpunt Newcastle United Eigen doelpunt E. Pinnock Joelinton Newcastle United 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Brentford
Opstellingen Newcastle United - Brentford
De opstellingen van Newcastle United en Brentford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brentford zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Eddie Howe
Coach Thomas Frank
Voorbeschouwing Newcastle United - Brentford

Newcastle United en Brentford treffen elkaar in de 10e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Brooks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Brentford in de Premier League vond plaats op 26 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Newcastle United. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Newcastle United favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Brentford slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 1
Winst Brentford 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 7e positie staat, terwijl we Brentford terugvinden op de 10e plaats.