Nabeschouwing Southampton - Arsenal (1-1) || Premier League 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Southampton het zondag 23 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Arsenal (1-1)

De Premier League 2022/2023 wedstrijd tussen Southampton en Arsenal geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door G. Xhaka, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Southampton kwam na 65 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van S. Armstrong, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Southampton - Arsenal 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Arsenal Doelpunt G. Xhaka met assist van B. White Arsenal 0-1
29' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor B. Saka Arsenal
65' Doelpunt Southampton Doelpunt S. Armstrong met assist van M. Elyounoussi Southampton 1-1
71' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor G. Martinelli Arsenal
72' Wissel Arsenal Wissel K. Tierney voor B. White Arsenal
73' Wissel Southampton Wissel T. Walcott voor A. Armstrong Southampton
73' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor J. Aribo Southampton
80' Wissel Southampton Wissel S. Edozie voor S. Armstrong Southampton
83' Wissel Arsenal Wissel F. Vieira voor M. Odegaard Arsenal
89' Gele kaart Southampton Gele kaart voor T. Walcott Southampton
93' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Lyanco Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Arsenal
Opstellingen Southampton - Arsenal
De opstellingen van Southampton en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Southampton - Arsenal

Southampton en Arsenal treffen elkaar in de 13e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Jones en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southampton en Arsenal in de Premier League vond plaats op 16 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Southampton. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 10 keer wist de ploeg van Southampton te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Southampton. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Southampton 4
Winst Arsenal 10
Gelijkspel 6
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southampton op een 15e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 1e plaats.