Nabeschouwing Zenit - Lokomotiv Moskou (5-0) || Russische Premier League 2022/2023

Zaterdag 30 juli 2022 - 16:30 uur

In de Russische Premier League 2022/2023 neemt Zenit het zaterdag 30 juli 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Lokomotiv Moskou. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Lokomotiv Moskou live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Lokomotiv Moskou (5-0)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Lokomotiv Moskou is onder leiding van scheidsrechter Sergey Karasev geëindigd in een 5-0 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door Wendel, waarmee Zenit met 1-0 de leiding nam. Zenit vergrootte in de 76e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Claudinho op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut volgde een derde treffer van Zenit, waarmee I. Sergeev zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

In de 91e minuut werd D. Barinov van Lokomotiv Moskva met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Lokomotiv Moskva het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 91e minuut werd de stand op 4-0 gezet na een benutte penalty van Zenit speler Z. Bakaev. De vijfde treffer van Zenit viel in de 93e minuut en kwam op naam te staan van I. Sergeev.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sergey Karasev bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Zenit.

LIVE Zenit - Lokomotiv Moskou 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Lokomotiv Moskou teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Gele kaart Lokomotiv Moskva Gele kaart voor F. Kamano Lokomotiv Moskva
61' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel D. Kulikov voor A. Karpukas Lokomotiv Moskva
64' Doelpunt Zenit Doelpunt Wendel Zenit 1-0
73' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel I. Ignatjev voor G. Kerk Lokomotiv Moskva
74' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel M. Rakonjac voor F. Kamano Lokomotiv Moskva
76' Doelpunt Zenit Doelpunt Claudinho Zenit 2-0
79' Wissel Zenit Wissel I. Sergeev voor M. Cassierra Zenit
80' Wissel Zenit Wissel Z. Bakaev voor A. Mostovoy Zenit
80' Doelpunt Zenit Doelpunt I. Sergeev Zenit 3-0
82' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel N. Tiknizyan voor M. Nenakhov Lokomotiv Moskva
83' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel K. Maradishvili voor D. Zhivoglyadov Lokomotiv Moskva
84' Gele kaart Lokomotiv Moskva Gele kaart voor N. Tiknizyan Lokomotiv Moskva
85' Wissel Zenit Wissel D. Krugovoy voor A. Sutormin Zenit
85' Wissel Zenit Wissel A. Adamov voor Wendel Zenit
91' Rode kaart Lokomotiv Moskva Rode kaart voor D. Barinov Lokomotiv Moskva
91' Penalty Zenit Penalty Z. Bakaev Zenit 4-0
93' Wissel Zenit Wissel Y. Mikhailov voor Claudinho Zenit
93' Doelpunt Zenit Doelpunt I. Sergeev met assist van A. Adamov Zenit 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Lokomotiv Moskou
Opstellingen Zenit - Lokomotiv Moskou
De opstellingen van Zenit en Lokomotiv Moskou zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lokomotiv Moskou zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Joe Zinnbauer
Voorbeschouwing Zenit - Lokomotiv Moskou

Zenit en Lokomotiv Moskou treffen elkaar in de 3e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergey Karasev en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Lokomotiv Moskou in de Russische Premier League vond plaats op 30 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Lokomotiv Moskou slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 10
Winst Lokomotiv Moskou 5
Gelijkspel 9
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 5e positie staat, terwijl we Lokomotiv Moskou terugvinden op de 11e plaats.