Nabeschouwing Aston Villa - Arsenal (1-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 18:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Aston Villa het zaterdag 9 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Arsenal (1-0)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 1-0 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door John McGinn, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Arsenal dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Aston Villa.

LIVE Aston Villa - Arsenal 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Aston Villa Doelpunt John McGinn met assist van Leon Bailey Aston Villa 1-0
28' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Oleksandr Zinchenko Arsenal
46' Wissel Aston Villa Wissel Moussa Diaby voor Leon Bailey Aston Villa
53' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Lucas Digne Aston Villa
56' Wissel Aston Villa Wissel Jacob Ramsey voor Youri Tielemans Aston Villa
62' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
66' Wissel Aston Villa Wissel Matty Cash voor Ezri Konsa Aston Villa
67' Wissel Aston Villa Wissel Leander Dendoncker voor Boubacar Kamara Aston Villa
70' Wissel Arsenal Wissel Leandro Trossard voor Gabriel Martinelli Arsenal
73' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor John McGinn Aston Villa
77' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Declan Rice Arsenal
78' Wissel Aston Villa Wissel Álex Moreno voor Lucas Digne Aston Villa
81' Wissel Arsenal Wissel Eddie Nketiah voor Gabriel Jesus Arsenal
88' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Diego Carlos Aston Villa
93' Wissel Arsenal Wissel Reiss Nelson voor Oleksandr Zinchenko Arsenal
90' VAR: Afgekeurd doelpunt Kai Havertz Afgekeurd doelpunt vanwege hands Kai Havertz Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Arsenal
Opstellingen Aston Villa - Arsenal
De opstellingen van Aston Villa en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Unai Emery Etxegoien
Voorbeschouwing Aston Villa - Arsenal

Aston Villa en Arsenal treffen elkaar in de 16e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Arsenal in de Premier League vond plaats op 18 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 18 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Aston Villa. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 6
Winst Arsenal 18
Gelijkspel 6
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 3e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 2e plaats.