Nabeschouwing Brentford - Liverpool (1-4) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 17 februari 2024 - 13:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Brentford het zaterdag 17 februari 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Brentford Community Stadium in Brentford.

Via de Brentford - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brentford - Liverpool (1-4)

Het Premier League duel tussen Brentford en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 1-4 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door Darwin Núñez, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Alexis Mac Allister op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 68e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee Mohamed Salah zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 75 minuten deed Ivan Toney  iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Brentford werd verkleind tot 1-3. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 86e minuut wist Cody Gakpo namens Liverpool de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Brentford - Liverpool 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brentford - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Wissel Liverpool Wissel Ryan Gravenberch voor Curtis Jones Liverpool
35' Doelpunt Liverpool Doelpunt Darwin Núñez met assist van Diogo Jota Liverpool 0-1
44' Wissel Liverpool Wissel Mohamed Salah voor Diogo Jota Liverpool
45' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Sergio Reguilón Brentford
46' Wissel Liverpool Wissel Cody Gakpo voor Darwin Núñez Liverpool
55' Doelpunt Liverpool Doelpunt Alexis Mac Allister met assist van Mohamed Salah Liverpool 0-2
63' Wissel Brentford Wissel Yoane Wissa voor Neal Maupay Brentford
63' Wissel Brentford Wissel Frank Onyeka voor Christian Nørgaard Brentford
63' Wissel Brentford Wissel Keane Lewis-Potter voor Mads Roerslev Brentford
67' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Wataru Endo  Liverpool
68' Doelpunt Liverpool Doelpunt Mohamed Salah met assist van Cody Gakpo Liverpool 0-3
72' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Frank Onyeka Brentford
74' Wissel Brentford Wissel Mikkel Damsgaard voor Mathias Jensen Brentford
75' Doelpunt Brentford Doelpunt Ivan Toney  Brentford 1-3
83' Wissel Liverpool Wissel Harvey Elliott voor Alexis Mac Allister Liverpool
83' Wissel Liverpool Wissel Joe Gomez voor Conor Bradley Liverpool
85' Wissel Brentford Wissel Saman Ghoddos voor Sergio Reguilón Brentford
86' Doelpunt Liverpool Doelpunt Cody Gakpo met assist van Luis Díaz Liverpool 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Brentford - Liverpool
Opstellingen Brentford - Liverpool
De opstellingen van Brentford en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brentford gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Brentford - Liverpool

Brentford en Liverpool treffen elkaar in de 25e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brentford en Liverpool in de Premier League vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 3 keer wist de ploeg van Brentford te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Brentford. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Brentford 1
Winst Liverpool 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brentford op een 14e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.