Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur (4-2) || Premier League 2023/2024

Donderdag 28 december 2023 - 20:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Brighton & Hove Albion het donderdag 28 december 2023 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur (4-2)

Het Premier League duel tussen Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 4-2 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Jack Hinshelwood, waarmee Brighton & Hove Albion met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 23e minuut voor dat Brighton & Hove Albion via João Pedro op 2-0 kwam te staan. In de 63e minuut volgde een derde treffer van Brighton & Hove Albion, waarmee Pervis Estupiñán  zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

João Pedro zette Brighton & Hove Albion even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Jarred Gillett toegekende penalty wist te benutten. Na 81 minuten wist Tottenham Hotspur eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Alejo Véliz bracht het de achterstand terug tot 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 85e minuut en kwam op naam te staan van Tottenham Hotspur speler Ben Davies  , die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jarred Gillett en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Brighton & Hove Albion.

LIVE Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Jack Hinshelwood met assist van João Pedro Brighton & Hove Albion 1-0
21' Danny Welbeck  Brighton & Hove Albion
23' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Dejan Kulusevski Tottenham Hotspur
23' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty João Pedro Brighton & Hove Albion 2-0
43' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Facundo Buonanotte Brighton & Hove Albion
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Pervis Estupiñán  voor Igor Brighton & Hove Albion
57' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor Richarlison Tottenham Hotspur
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Carlos Baleba voor Facundo Buonanotte Brighton & Hove Albion
63' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Pervis Estupiñán  met assist van James Milner Brighton & Hove Albion 3-0
65' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Bryan Gil  voor Pape Matar Sarr Tottenham Hotspur
65' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Giovani Lo Celso  voor Richarlison Tottenham Hotspur
69' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Jakub Moder voor James Milner Brighton & Hove Albion
69' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Evan Ferguson voor Danny Welbeck  Brighton & Hove Albion
70' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Alejo Véliz voor Brennan Johnson Tottenham Hotspur
70' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Jakub Moder Brighton & Hove Albion
75' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty João Pedro Brighton & Hove Albion 4-0
81' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Alejo Véliz met assist van Heung-min Son Tottenham Hotspur 4-1
82' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Lewis Dunk  Brighton & Hove Albion
85' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Ben Davies   met assist van Pedro Porro Tottenham Hotspur 4-2
93' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Adam Lallana voor João Pedro Brighton & Hove Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Tottenham Hotspur zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.