Nabeschouwing Chelsea - Crystal Palace (2-1) || Premier League 2023/2024

Woensdag 27 december 2023 - 20:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Chelsea het woensdag 27 december 2023 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Crystal Palace. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Crystal Palace live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Crystal Palace (2-1)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Crystal Palace is onder leiding van scheidsrechter Michael Salisbury geëindigd in een 2-1 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Mykhaylo Mudryk, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Crystal Palace kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Michael Olise, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de wedstrijd viel dan toch nog de beslissing in de wedstrijd, nadat Chelsea in de 89e minuut een penalty kreeg. Vanaf 11 meter wist Noni Madueke deze te benutten, waardoor de score 2-1 werd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Salisbury, waardoor Chelsea dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Chelsea - Crystal Palace 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Crystal Palace teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Chelsea Doelpunt Mykhaylo Mudryk met assist van Malo Gusto Chelsea 1-0
46' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt Michael Olise met assist van Jordan Ayew Crystal Palace 1-1
52' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Moisés Caicedo Chelsea
53' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Mauricio Pochettino Trossero Chelsea
58' Wissel Chelsea Wissel Roméo Lavia voor I. Maatsen Chelsea
58' Wissel Chelsea Wissel Thiago Silva voor Levi Colwill Chelsea
71' Wissel Chelsea Wissel Armando Broja voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
71' Wissel Chelsea Wissel Noni Madueke voor Christopher Nkunku Chelsea
73' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Chris Richards Crystal Palace
77' VAR: Afgekeurd doelpunt Nicolas Jackson Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Nicolas Jackson Chelsea
79' Wissel Crystal Palace Wissel Jeffrey Schlupp voor Jordan Ayew Crystal Palace
80' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Noni Madueke Chelsea
80' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Tyrick Mitchell Crystal Palace
87' Noni Madueke Chelsea
89' Penalty Chelsea Penalty Noni Madueke Chelsea 2-1
92' Wissel Chelsea Wissel Alfie Gilchrist voor Benoît Badiashile Chelsea
90' Wissel Crystal Palace Wissel Matheus França voor Jefferson Lerma Crystal Palace
95' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Conor Gallagher Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Crystal Palace
Opstellingen Chelsea - Crystal Palace
De opstellingen van Chelsea en Crystal Palace zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Crystal Palace zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.