Nabeschouwing Chelsea - Manchester United (4-3) || Premier League 2023/2024

Donderdag 4 april 2024 - 21:15 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Chelsea het donderdag 4 april 2024 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Manchester United (4-3)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 4-3 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Chelsea kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Conor Gallagher. Een penalty zorgde er later in de 19e minuut voor dat Chelsea via Cole Palmer op 2-0 kwam te staan. In de 34e minuut wist Manchester United de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Alejandro Garnacho.

Na 39 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Bruno Fernandes de 2-2 maakte voor Manchester United. Manchester United leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 67 minuten op voorsprong na een goal van Alejandro Garnacho: 2-3. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 101e minuut was het Cole Palmer van Chelsea wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-3 scoorde. Namens Chelsea mocht Cole Palmer in de 100e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jarred Gillett bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Chelsea.

LIVE Chelsea - Manchester United 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Chelsea Doelpunt Conor Gallagher Chelsea 1-0
19' Penalty Chelsea Penalty Cole Palmer Chelsea 2-0
32' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Malo Gusto Chelsea
34' Doelpunt Manchester United Doelpunt Alejandro Garnacho Manchester United 2-1
35' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Enzo Fernández Chelsea
39' Doelpunt Manchester United Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Diogo Dalot Manchester United 2-2
46' Wissel Manchester United Wissel Jonny Evans voor Raphaël Varane Manchester United
66' Wissel Manchester United Wissel Willy Kambwala voor Jonny Evans Manchester United
66' Wissel Manchester United Wissel Marcus Rashford voor Rasmus Højlund Manchester United
67' Doelpunt Manchester United Doelpunt Alejandro Garnacho met assist van Antony Manchester United 2-3
71' Wissel Chelsea Wissel Raheem Sterling voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
71' Wissel Chelsea Wissel Carney Chukwuemeka voor Moisés Caicedo Chelsea
75' Wissel Chelsea Wissel Trevoh Chalobah voor Axel Disasi Chelsea
75' Wissel Chelsea Wissel Alfie Gilchrist voor Malo Gusto Chelsea
75' Wissel Manchester United Wissel Scott McTominay voor Casimiro Manchester United
86' Wissel Manchester United Wissel Mason Mount voor Alejandro Garnacho Manchester United
89' Wissel Chelsea Wissel Noni Madueke voor Conor Gallagher Chelsea
101' Doelpunt Chelsea Doelpunt Cole Palmer met assist van Enzo Fernández Chelsea 4-3
100' Penalty Chelsea Penalty Cole Palmer Chelsea 3-3
102' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Moisés Caicedo Chelsea
103' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Harry Maguire Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Manchester United
Opstellingen Chelsea - Manchester United
De opstellingen van Chelsea en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Manchester United

Chelsea en Manchester United treffen elkaar in de 31e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Manchester United in de Premier League vond plaats op 6 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 12 keer wist de ploeg van Chelsea te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Chelsea. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Chelsea 10
Winst Manchester United 12
Gelijkspel 15
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 12e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 6e plaats.